Alternativer til et RKI lån

Er du registreret i RKI men har brug for penge? Det kan være, at du har fået en større uforudset udgift, som du skal betale, hvis du skal holde barnedåb eller står i en hel tredje situation. I så fald kan det være en løsning at låne penge til at dække denne uforudsete udgift. Dog er det meget svært at få lov at optage et lån, hvis du er registreret i RKI. Det giver jo også rigtig god mening, da al fornuft taler for at komme ud af RKI, inden man stifter ny gæld. Står du alligevel i en situation, hvor du har brug for penge, så findes der nogle alternativer til et RKI lån. Nogle af dem er faktisk fornuftige og kan samtidig hjælpe dig på længere sigt med at betale din gæld ud. Bemærk også, at denne artikel ikke skal ses som en opfordring til at optage et RKI lån. Vi er af modsatte holdning.

 

Arbejd ekstra og spar sammen

Det første tip er at arbejde ekstra. Det kan enten være på det samme job, som du har nu eller ved at få et andet job. Det kan være på en tankstation om aftenen eller ved at være avisbud. Der er mange muligheder, når det kommer til ekstra arbejde, det er blot med at være kreativ. Den ekstra indtægt, kan du bruge til at spare sammen til det, som du skal bruge penge til. Du kan samtidig bruge nogle af pengene til at betale gæld af. Husk at dit andet arbejde ikke skal gå ud over præstationen på dit fuldtidsarbejde. Så risikerer du blot at blive fyret. Sørg derfor for at stress af, når du ikke arbejder, så du kan præstere på begge arbejdspladser.

 

Lån penge af et familiemedlem eller en ven

Står du i akut pengemangel kan det være en mulighed at låne penge af et familiemedlem eller ven? Dog er det vigtigt, at I her laver nogle klare aftaler, så din ven eller dit familiemedlem er sikker på at få sine penge tilbage igen. Er du dårlig betaler, så vil det med overvejende sandsynlighed ødelægge Jeres relation, og derfor skal du virkelig overholde Jeres aftale. Det er ikke altid, at det er en god idé at lån penge trods rki. Du bør som udgangspunkt fokusere på at betale din gæld tilbage først, inden du stifter ny gæld. Skal du låne penge af et familiemedlem eller ven, bør I lave en skriftlig aftale, så begge parter er sikrede.