Hvilket vælger vi det stærkeste billån? 

Hvilket vælger vi det stærkeste billån? 

Er man på eftersøgning efter en hel ny bil eller ønsker man at få skiftet den ældre ud med en mere økonomisk, men har ej pengene til det? Så kan et billån være en stærk løsning for en. Hvis du bør have et billån er der som udgangspunkt 2 valgmuligheder ; om det skal være med eller uden sikkerhed i bilen. Differensen på de 2 er at långiveren kan give billån med sikkerhed i bilen, hvor der så tinglyses pant i bilen, altså at långiveren har andel i faretøjet. Det vil altså sige, at hvis en som låneren ej følger betalingsforpligtelserne, der er ved billånet kan långiveren tage bilen tilbage og sælge den for derved at kunne indfri bilånnet du har optaget. Det kan være en fordel, når man ved at du kan overholde dine betalingsbetingelser over perioden, da det her for det meste kan være billigere for låneren at tage dette billån. Da renten over løbetiden typisk er mere lukrativt. 

Smarte elementer at holde for øje, hvis du starter et billån 

De to smarte elementer man skal kigge på, når du skal underskrive et billån er lånebeløbet og løbetiden. Lånebeløbet er det beløb i kroner og ører du låner af giveren for at kunne erhverve bilen. Løbetiden er den tid, som lånet skal afbetales over. Lånebeløbet er dermed den mængde penge du bør benytte til erhvervelsen af båden. Så det er noget du selv kan ændre på afhængig af hvilken motorcykel man slutter med at købe. Løbetiden kan på samme måde justeres afhændig hvor mange penge du har råd til at afdrage bådlånet på månedligbasis. billånet kan derved blive dyrere ved at du har en længere afdragsperiode.  

Hvor bør I starte mit billån? 

Hvis man bør afgøre hvor man bør tage sit billån er det intelligent at kigge på den enkelte rente på det MC lån man ønsker. Eksempelvis, når man går og skal have en ny billån er det rart at vide om man har penge til at foretage det billån. En smart måde at holde overblik er at tarte en snak med sin bank for at høre hvordan din økonomi ser ud og hvad en har råd til. Her kan du naturligvis ændre det en smule alt efter om du ser sin ønske bil og så kan du stige det en smule. Det er naturligvis at ende på noget, som man kan betale i det lange løb. Når man skal træffe hvordan ens MC lån skal være er det lækkert at forstå hvor mange penge man har i sit månedlige budget til at afbetale på det pågældende bådlån.  

Ny eller gammel båd 

Det er klogt at man har med i beregningen den naturlige værdi forringelse som bilen får over perioden. Og om du kan komme ud af et for stort bådlån, for hvis motorcyklen har fået så kraftig en værdiforringelse, så du ej kan komme ud af billånet ved at sælge den. Står du og betaler for ingenting og det er selvfølgelig det du helst vil være foruden. Derfor er det klogt, at man ved at det er denne bil man ønsker at have over en lang periode. Ved en ny bilen tilkommer de den største værdinedsættelse, når båden forlader forhandleren. Derfra nedsættes båden ikke så kraftigt i værdi. Hvis du kigger på en ældre motorcykel, som er brugt eller lignende er det klogt at man for tjekket statussen af båden.  

Så når du beslutter at afbetale MC lånet over 10 år, men man sælger båd efter 5 år, så afbetaler du muligvis på en båd du ej længere har, det ej er klogt.  

Når du for eksempel skal have en motorcykel og derfor har brug for et bådlån, så er der nogle kriterier for at man kan optage et billån.  Du skal være fyldt 21 år gammel, man bør have en årlig indtjening på 180.000 DKK  

Som lånoptager er der 2 valg i henhold til om det bør være med eller uden udbetaling, altså, at man forudbetaler en andel af det samlede beløb fra start af. Flere långivere kræver i dag, at man lægger 10-tyve % af det hele beløb af fra starten af købet af en ny bil.  
 
Det kan være utrolig intelligent at få tilbud fra mange forskellige långivere før man træffer et valg om hvor du bør optage dit billån henne, da der som oftest er en variation.