Gode råd hvis dit barn gerne vil lære at spille guitar

Vil dit barn gerne begynde og spille guitar? Måske har han eller hun nu gået og plaget dig i månedsvis om at få lov at begynde til guitar? Dette er sandsynligvis ikke en dum idé. Hvis barnet er villigt til at øve sig og engagere sig i instrumentet, vil det helt sikkert kunne give barnet noget godt i længden.

Måske tænker du, at børn ikke kan spille guitar. Simpelthen fordi der er tale om et for stort instrument. Dette er dog ikke helt sandt. Man kan godt få en guitar børn. En børneguitar er en guitar, som er mindre en den klassiske størrelse guitar.

På denne måde bliver det nemmere for barnet at nå strengene og at være i stand til at holde om guitaren generelt.

Tal med barnet først

Hvis dit barn gerne vil lære at spille guitar, er det vigtigt, at du taler med barnet først. Spørg dit barn, hvorfor han eller hun gerne vil lære at spille guitar. Hvad er motivationen bag? Det er nemlig ikke helt billigt at modtage musikundervisning i for eksempel en kulturskole. Derfor er det vigtigt, at du er sikker på, at dit barn er ægte interesseret i at lære og spille på instrumentet.

Du må også få dit barn til at forstå, at hvis man vil lære at spille et instrument, så kræver det, at man er villig til at øve sig. Det er meget forskelligt fra barn til barn, hvor disciplineret man er.

For nogle børn er det meget naturligt, at de øver sig hver dag og i længere tid ad gangen. For andre skal der skubbes lidt mere på, men det skal selvfølgelig stadig være sjovt.

Tips og tricks

Første step er at få tilmeldt barnet til noget undervisning et sted, hvis I er blevet enige om, at barnet skal lære at spille guitar. Mange steder kan der nemlig være venteliste, og derfor er det med at holde sig til.

Helt i starten kan det måske være en idé, at I lejer en guitar, som barnet kan spille på. Når I har været i gang i lidt tid, kan I se, om det stadig er noget for barnet med at spille guitar. Hvis det er det, kan det være, at I skal købe en guitar til barnet.

Den rette guitar

Man kan ofte også være mere motiveret for at spille, når man har sit eget instrument. Hvis I har besluttet, at barnet skal have sin egen guitar, må I finde den rette.

Ofte vil det være godt at starte med at spille på en børneguitar. En børneguitar er bare en mindre variant af en normal guitar. Børneguitarer er typisk billigere end en normal guitar. De er altså gode begynderguitarer.

Senere når barnet bliver ældre, kan det være, at I skal investere i en normal guitar. Så er der dog andre ting at tage stilling til. Skal det være en akustisk guitar eller en elguitar? Tal grundigt om dette, inden I beslutter jer for noget.